CtP: Themanummers

Tijdschrift voor Geschiedenis nodigt u uit tot het indienen van voorstellen voor themanummers.

Is er sprake van nieuw onderzoek binnen uw vakgebied dat u graag over het voetlicht brengt? Zijn er recente ontwikkelingen in methode, thematiek of ontsloten bronnen die aandacht verdienen? Heeft uw thema een bijzondere maatschappelijke relevantie? Het themanummer is een uitermate geschikt format om vers historisch onderzoek aan een breed publiek in open access te presenteren. Tijdschrift voor Geschiedenis verwelkomt voorstellen van historici uit alle mogelijke vakgebieden. 

Themanummers (4-5 onderzoeksartikelen van ca. 6000-8000 woorden inclusief voetnoten):

  • komen tot stand onder leiding van een gastredactie. De gastredacteuren stellen het themanummer samen en schrijven er een inleiding bij.
  • brengen nieuw onderzoek onder de aandacht van het lezerspubliek van TvG – onder wie senior en junior onderzoekers, studenten, professionals, journalisten, docenten in het middelbaar onderwijs en historisch belangstellenden.
  • maken interventies in het historisch veld door nieuwe thema’s, benaderingen en bronnen te introduceren.

Een voorstel insturen? Themanummers komen in samenspraak met de redactie van TvG tot stand. Gelieve contact op te nemen met de redactie (tvg1@hum.leidenuniv.nl) om het onderwerp af te stemmen en concrete afspraken te maken.